6 september 2011

Ett guldkorn på Formex mässan

Flux-stolen den smartaste stolen på marknaden?

Flux chair Flux chair
Flux-stol
Flux-stol
Flux Chair
Flux Chair

Bild 1(3)

På Formex-mässan besökta jag en av våra leverantörer och de visade upp sitt nya märke som de är agentur för. Flux-stolen den smartaste stolen på marknaden. Den är ihopfällbar, lätt och snygg! Den är till och med skön att sitta i, då ryggstödet "sviktade" lite. Den ser inte så hållbar ut men den är grymt stabil och tålig. Compact living medför att vi behöver fler smarta lösningar, såsom sängar som med ett enkelt handgrepp blir en soffa och kök som kan förvandlas till badrum.

Flux- the foldable design chair är formgiven av två holländare som var inspirerade av små pappersskulpturer. 2009 grundades flux chair och sedan omvandlade de den lilla pappersmodellen till en riktig stol. Den har nu funnits i produktion i fyra månader. Flux vann Grand design product of the Year Award i London i år. Med väggfästet går det att förvara sex stycken ihopfällda stolar på väggen.

Flux chair är tillverkad av polypropylen och är återvinningsbar. Den tål vikt upp till 160 kilo och den väger 4,8 kilo. Stolen finns i svart, isblå, antracitgrå, gul, orange, kiselgrå, vit och röd.