5 september 2011

Cosy Minimalism: Formex trendtema höst 2011

I helgen som gick var det åter dags för höstens Formex mässa. Trendtemat "Cosy Minimalism" hämtar influenser från det enkla och naturnära både i nordisk och japansk design och arkitektur.

Formex 2011 Formex 2011

Fokus är på en varm, bekväm och trivsam känsla. Där vi hyllar vi den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk.

Basen i designuttrycket är elegant, stramt och skulpturalt, med en maskulin känsla. En minimalistisk estetik som är raka motsatsen till prålig och skrytsam. Det stramt, minimalistiska mjukas upp och får en varm, mysig känsla med hjälp av behagliga, taktila material som grovstickat och mjuka, strukturerade textilier i patchwork- och lager på lager-design. Klassiska rutmönster från herrgarderoben kombineras med grafiska ränder och geometriska, etniska mönster. Här finns tweed och tartan i uppdaterade versioner.

 I färgväg satsar vi på en varm och sofistikerad skala. Basen består av mättade jordtoner och beigetoner inspirerade av trä och läder som kompletteras dels med härligt, varma röda nyanser, dels med ett antal piggare färger inspirerade av grönsakslandet. Metallskimrande koppar i olika former är säsongens intressantaste accent.

Känslan i inredningen andas stram, modern retro men med en ny mixestetik som utstrålar en trivsam, tidlös och avspänd elegans. Värme, harmoni och balans är säsongens ledord."

 Källa: Formex