26 maj 2011

Nu startar roommates inspiration och inredningstips skola.

Roommates kommer framöver att köra en inspiration och inredningstips skola här på bloggen. Vi kommer att ge en till två tips i veckan som ni kan följa här. Vi kommer att gå igenom vad man bör tänka på för att få en behaglig ljudmiljö, tips på möblering, färgsättning, ljussättning och lite allmänt vad man bör ha i åtanke för att få det trivsamt på jobbet.

Knots Rug - HAY Knots Rug - HAY

Först ut i vår lilla skola är ljudmiljön. Skolan kommer innefatta tio tysta tips för kontoret.

Stressigt på jobbet? Ljudmiljön påverkar dig mer än du tror. Här ger vi dig det första tipset på hur du enkelt kan få lite lugn i lokalerna.

 1. Mattor

Mattor gör att ljudet endast har hälften så lång efterklang som hårda golv. Man märker mattans förmåga att absorbera ljud på platser där många människor samlas, t.ex. skolor, kontorslandskap, entréer och i bibliotek. Att lägga in textila golv är en av de åtgärder man kan vidta för att förebygga buller. Mattan har en dämpande effekt på buller. Med textila golv kan bullernivån sänkas med 25-30 dB, att jämföras med 5-15 dB för hårda golv. Förutom att de eliminerar buller har textila golv goda ljudabsorberande egenskaper. Även i hemmiljö underlättar mattans ljudabsorberande egenskaper möjligheten att koppla av.